Фитнес дрехи – как да избираме

спортен екип за тренирвкаКомфорт и качество са двете прилагателни, за да опише идеалното спортно облекло за тренировки. Това, какво да се носи на фитнес, на открито или при аеробика в дома може да дари на тялото пълна свобода и е от съществено значение, за да бъде дрехата удобна.

Спортни фитнес дрехи трябва да улесняват движението и да са изработени от дишаща материя, за насърчават изпотяването без да блокират. Синтетиката и прекалено стегнатите материи дрехи могат да предизвикат дразнене и проблеми, свързани с лошо кръвообращение.

Как да се облечете в салона:

фитнес дрехи

Правило номер едно: облеклото трябва да е удобно. В салона е добра идея да се обличате в слоеве точно като личен треньор или спортни специалисти, за да сваляте пластовете дрехи, докато увеличавате интензивността на дейността. Не случайно в залите спортистите носят панталони или къси панталони, тениски с къс ръкав или микро суитчър с фина фланела отдолу.

По време на фазата на загряване, може да носите блуза с дълги ръкави, а след това, когато упражняването става по-интензивни трябва да бъдете облечени само с тениска.

Нека сега разгледаме особеностите, които трябва да има всеки един елемент от облеклото за фитнес залата:

Чорапи – за предпочитане е те да са хавлиени чорапи, специално предназначени за спорт. Ако чорапите са прекалено стегнат генерират проблеми на кръвообращението и не абсорбират потта. Големите марки на спортни облекла, предлагат чорапи с подложка за краката, петата и глезена и препоръчват покупката на дрехи, изработени от материали, които улесняват вентилация на крака.

Суитчър – тази повсеместна дреха в гардероба позволява физически дейности като вдигане на тежести и всякакви интензивни натоварвания. Най-добре е материите на горната връхна спортна дреха е да са от естествени материали като памук.

Панталони –  панталоните също трябва да бъдат изработени от дишаща материя и имат плоски шевове. И препоръчително е да се използва дълги панталони, когато се работи върху статично оборудване с тежести. За мъжете, особено през летния сезон, застъпването на облекла с еластични подгъви за кръста може да бъде особено досадно. Особено подходящ за бягане, колоездене и спорт на открито унисекс лека материите, с дишаща подплата.

Обувки – основен аксесоар, за да се гарантира правилното изпълнение на правилна поза на тялото е изборът на обувки. Определящ фактор при избора на модела е типа на физическа активност. За упражнения за укрепване на мускулите са позволени прости модели маратонки. За аеробика, баскетбол, джогинг и всякакви други дейности, които са свързани с бързи движения от решаващо значение е обувките да покриват глезена и да имат абсорбиращи стелки. Всеки модел обувки трябва да е избран прецизно. За предпочитане са естествените и дишащи материали, които позволяват на крака да поддържат добро ниво на комфорт.

Тениски и блузи – всички те трябва да са колкото удобни, дишащи, така и анатомични. Тениската като панталоните трябва да гарантира свободата на движение и да не провокира излишно изпотяване. За мъжете, както и за жените има анатомични форми, спортен сутиен и интегрирана поддръжка за високо въздействие при различните спортове.

Scroll to Top