Обзавеждане в ориенталски стил – втора част

Oriental style furnitureВ продължение на предходна тема, обзавеждането от Ориента има още няколко изисквания и те са:

Позиция на мебелите:

Обзавеждането в източният стил е склонно да се позиционира в посока надолу, а след това на земята. Ориентацията на мебелите е важна за източната философия и благополучие в хармония с природата. Леглото трябва да бъде ориентирано на север, например. Входната врата никога не трябва да бъде в предната част на друга врата, която води навън, така че да не се изплъзва изведнъж жизнена сила, която идва в дома.

Ориенталският стил на обзавеждане съветва още мебелите да се поставят в центъра на стаята, особено столове, дивани, канапета и фотьойли.

Къщата, която се вписва в ориенталски стил:

Къщата се адаптира към ориенталски стил още от приземния етаж на сграда. Такъв трябва да е с голям размер и евентуално направени от естествени материали. Таванското помещение може лесно да се адаптира към минимализма на ориенталски стил, който може да донесе на своите жители духовна среща с природата. Определено подходящ за този стил на обзавеждане са всички видове вили и къщи, разположени на море и планина.

Примери за обзавеждане в ориенталски стил:

Много характерен стил на обзавеждане е източната Спалня: под, покрит с татами и матраци, разположени по пода или легла с много ниска структура и подплатени табли, облицовка от плат, окачени пръчки приковани по стените.

Наличието на плъзгаща се врата между стаята е другият елемент, който създава усещане за ориенталски стил. Използването на ниски маси за обяд, присъствието на възглавници по пода за сядане, вместо столове, са други отличителни белези на този стил.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top