Как да спрете Йо-Йо ефекта от диетите

Йо-Йо ефекта от диетитеВъпреки че в наши дни хората са изключително запознати с различни диети и методи за отслабване, понякога това многообразие в крайна сметка обърква теглото им. Лесно постигнатият резултат много бързо преминава в обратно натрупани килограми, след това още няколко и още няколко. Така в един безкраен цикъл. Известен още като йо-йо диета или йо-йо ефект, много заблудени хора са склонни да приемат почти всеки план за диета, която е представена за тях, от почти всеки.

Тези хора трябва да спрат да правят това, което е много лошо за тях и може да бъде много вредно в дългосрочен план.

Вземете една диета:

Първото нещо, което трябва да направите е да избегнете използване на множество планове и различни диети. Като йо-йо ефект може да се получи, както опитите с една и съща диета, така и опит, с разнообрази диети, които са прекъсвани, стартирани от начало и в крайна сметка, организмът попада в един омагьосан кръг, от който изход няма.

Ето защо първото нещо, което трябва да направите, е да отидете и финализирате един план за диета, които да бъде и следващ, и единствен.

Вземете тази диета и се посветете на нея. Уверете се, че не ви мамят, когато след този план и се опитват да следват всички правила, които са изброени по надолу.

Не забравяйте, че ако се опитвате да мамите, ще лъжете само и единствено себе си.

Поставяне на цели:

Друг чудесен начин да се избегнат колебанията между тежест и да се гарантира, че имате солиден план-диета е да се опитате нещо в минимални количества. Тук обаче хората, които не могат да се задоволят с малко е по-добре напълно да се лишат от изкушението, за да не му се отдадат изцяло.

Опитайте да маркирате различните килограми в тежестта си върху календар, който ще посочи точно колко трябва да тежите в определени точки в бъдеще.

Това ще ви стимулира за постигането на тези цели в бъдеще и може да се окаже възможност, която да помогне доста.

Въпреки това, определени разумни цели поставени пред вас самите са напълно адекватен стимул.

Не прекалявайте с нищо, както се въздържате от храни, така го правете и в спорта, Не е нужно да се натоварвате двойно и тройно, а след това една седмица да не отидете в салата за тренировки.

Подобна тактика имат само неразумните хора.

Работа:

Друго нещо, което трябва да опитате да направите, е да работите над диетата си. Повечето хора напълняват отново, защото не работят, когато приключи диетата. Изготвяне на програма за захранване и в бъдеще консумация на храни, които са съвместими с организма ви е разумен начин да запазите постигнатото тегло.

Всичко това може да ви помага да отслабнете, но не гарантира, че загубеното тегло няма да се върне.

Спазвайте някои съвети и предупреждения, дадени ви от специалист. Посетете диетолог за помощ.

Scroll to Top