10 съвета за привличане на клиенти с голямо съдържание онлайн

В света на онлайн маркетинга идеята е да се помогне на потенциалните клиенти да намерят вашата фирма и след това да изградите силна връзка с тях, което води до продажби.

За да привлечете клиенти, трябва завладяващо съдържание, който е оптимизирано, за да помогне на вашия бизнес ранг високо в резултатите от търсенето.

Съдържанието ви – било то статии, социални медийни съобщения, видео, книги и т.н., трябва да бъдат интересни и подходящи за клиенти, позиционирани в компанията като лидер в индустрията и доверен съветник.

„Когато става въпрос за онлайн маркетинг, съдържанието наистина е цар.“

Но създаването на това съдържание може да бъде трудна задача за много предприемачи. Добрата новина е, че е по-лесно да се създаде, отколкото предполагате.

Ето и някои съвети за изработка на сайт и разработване на съдържание като част от по-голяма Интернет маркетинг стратегия.

  1. Гледайте и се учете.

Вижте какво правят другите във вашата индустрия както локално, така и по целия свят. Как компании, които използват блогове, социални медии, електронни бюлетини и видеоклипове, създадете ангажиране на клиентите.

  1. Разбера какво обичат вашите клиенти.

Какъв тип медии са най-привлекателни за вашата публика? Какъв опит имате, което би могло да се превърне в съдържанието? Например, автокъща може да се развие блог и поредица от прости клипове, предлагащи съвети за грижа за автомобила.

  1. Направете инвентаризация.

Вижте за съществуващото съдържание на вашия бизнес с онлайн магазин. Може да бъде лесно да се преразгледа и да използвате съществуващите статии, брошури, презентации и истории на успеха на клиента.

  1. Бъдете стратегически настроени.

Трябва да разработите стратегия за съдържание, за да се ангажират клиентите и да разкажат историята на компанията си с течение на времето. Като част от стратегията, могат да направят график за публикуване на съдържание редовно и да са дисциплинирани за актуализирането му. Не просто случайно хвърлят неща там, когато духът се движи.

  1. Намерете добрия избор съдържание

Онлайн маркетингът не е спринт, това е маратон. Това отнема време, за да се изгради една аудитория. Ето защо е важно да се намери някой, който има страст за вашето съдържание, цака, за да го произвежда и се ангажира с дълги разстояния.

  1. Избягвайте твърдите съобщения за продажби.

Помнете, че искате да се ангажирате с хора и изградите отношения.

  1. Насърчаване на публиката и обратна връзка.

Помолете вашите фенове да коментират, разказват, споделят, снимки и видео на вашия сайт и страници в социалните медии.

  1. Изграждане на база фен.

Уверете се, че вашият отбор се научава и прилага техники за оптимизация на търсачки (SEO) за увеличаване на трафика към вашия сайт. Можете също така да привлича и задържа последователи чрез провеждане на онлайн проучвания и провеждане на конкурси. Конкурсите трябва да бъдат проектирани, за да се харесат на хората, които наистина се интересуват от вашия бизнес, не просто да търсят случайно.

  1. Поставете човешко лице на вашия бизнес.

Използвайте снимки и видеоклипове да дадете на хората „пик зад кулисите“ на вашата фирма и събития. Проучванията показват, че снимки и видео създават по-голяма ангажираност на аудиторията, отколкото обикновен текст и членове.

  1. Да се ​​забавлявате трябва въображение.

Потърсете нещо уникално. Човек никога не знае, какво ново може да го очаква. Едно такова е оптимизация на сайт.

Scroll to Top