Какви ламинирани паркети има на пазара

История на ламиниран паркет започва в Швеция в началото на 1920 г. и въпреки популярното схващане, всъщност има много малко прилики между твърда подова настилка и ламиниран паркет.

Въпреки, че трайността на дървени подове варира в зависимост от различните видове дървесина, ламинатът не е направен от някакви специфични видове. Ламинатите са изградени с помощта на три основни слоя: декоративен слой, ядро и заден (вътрешен) слой. Тези слоеве се пресоват заедно в процес с високо налягане. Колкото по-високо се използва налягането, толкова по-издръжлив става ламината. Това е и т. нар. по-висок AC рейтинг.

Наслагването – на базата на покритие от смола, съдържащ алуминиев оксид, подът с ламинат е устойчивост на надраскване, UV лъчи, пепел и въглени и химически агенти.

Декоративен слой – това е най-повърхностния слой на ламинат, който дава красотата и елегантността, която може да се мери с тези на твърда дървесина. Този слой е просто снимка с висока разделителна способност на дървесни видове или тип плочки, запечатани с наслагване за дълготраен ефект.

Слой ядро – това дава на ламината истинска издръжливост. Ядрото се състои от силно компресиран HDF. Това е, което позволява на пода да поеме шока от локализирани въздействия, като например обувки с висок ток и падащи предмети.

Подкрепата – това е слоят, който свързва ламината и дава стабилност. Носещият слой е направен, за да плава от фундамента на пяната и това го различава от твърдата дървесина.

Ламинираният паркет идва и във вид на плочки. Ето защо, ако търсите това чувство на природата, ламиниран паркет на пода може да бъде отговорът за вас. Много собственици търсят походното чувството, когато става въпрос за подови настилки във всички области на домовете им. Ламинираният паркет се предлага във вид на плочки или камъни, взети от природата.

Ламиниран паркет дава опциите на характер, мекота и позволява да приключите дома около вас с многобройни цветове, дървесни видове, ширини, възможностите са безкрайни.

Не позволявайте на вашия избор на ламиниран паркет да се превърне в пречка за вас, когато става въпрос за вашия дом и декор. Масивен паркет Дъб е много лесен за инсталиране, а наред всичко казано, той може да ви спести малко пари.

Scroll to Top