Дубай и още топ места за вълнуваща почивка

„Ето, те казват, пътуването е най-добрият начин да се завъртате около: истината, истината и точно колко ще научите тук!“ Николай Чернишевски   

  1. „Rose Rotana“ в Дубай. Става дума за най-високият хотел в света – кулата „Rose Rotana“ в Дубай. Такава всеки може да зърне по време на екскурзии. В този източен град на небостъргачи като конкурентни, нахлуваш в небето. Височина на застрояване – 333 м, има 72 етажа с луксозни стаи, а цените, са си истинско предизвикателство за захапка за онези, който действително могат да си го позволят.
  2. Хотел „Ryugёn“ Пхенян (Рюгьон, Пхенян)

Хотелът достига 330 м височина и има 3700 стаи, обаче, че все още не е завършен. За изграждането на хотела е известно, че започва през 1992 г., и разработчиците веднага се сблъскват с проблема за финансиране. Правителството на Северна Корея се опитва да намери $ 300 млн., оказва се, че усилията са били напразни. Това не е изненадващо, като се има предвид състоянието на развитие на местния туризъм.

  1. „Burj Al Arab“ в Дубай (Burj Al Arab, Dubai)

Този хотел е помогнал на Дубай да достигне до авангарда на съвременната архитектура. Височината на сградите е 321 m има платформа за хеликоптери, с ширина от 24 метра, които се намират на надморска височина от 210 м. От шест-звезден хотел е известен с необичайни архитектурен решения, които нямат аналог в света. Тъй като цената на настаняването, в прекрасно местоположение са скай-високи, колкото по-горните етажи на хотела. Плануваната почивка може да варира между различно, а точно в този хотел и между $ 1500-2500 на нощ.

  1. Хотел „Jumeirah в обединените емирства Towers“ в Дубай (Jumeirah Emirates Towers Hotel, Dubai)

Друго чудо на град Дубай достига 309 м височина. Четиристотин хотелски стаи са разположени на 56 етажа. Нощувка е на стойност $ 1.100. Но гледката от прозореца е гарантирана магия и минибар забавлява не само очите, но и вкуса на гостите.

  1. Хотел „Bayok Sky“, Банкок (Baiyoke Sky Hotel, Банкок)

Хотел „Bayok Sky“ пронизва небето на височина Банкок 304 м. Сградата е с многофункционално предназначение и следователно 673 хотелски стаи са разположени 22-74 етаж 85-етажна структура. Горният слой на зона за разходки за наблюдение предлага различни видове живописна гледка към Банкок.

Scroll to Top