Mac или PC – Кое е по-добре?

Когато става въпрос за лаптопи, има един основен война, водена между двата гиганта. Докато някои потребители предпочитат да останат неутрални, има и такива, които биха предпочели да вземат страна. Така че в конкурса, където ви се предоставя избор да изберете ? Mac или PC – което е по-добре. Нека да разгледаме характеристики, акценти и ограничения, преди това вижте нещо около ремонт на телефони.

Mac срещу PC

Настройваемост

При закупуване на компютър, някои потребители избират спецификациите на дадена марка и модел, направи своето решение и това каква единица да вземат за дома. Други, обаче, невинаги са доволни от това, което виждат и предпочитат да персонализирате своите компютри на базата на определени спецификации. Може би те искат по-голям капацитет на памет или по-бърз процесор или основна единица, която могат да изградят и разширят по-късно. Това е една вълнуваща възможност за много компютърни потребители, тъй като действително могат да създадат много личен компютър – компютърът на мечтите си. С Mac, това е практически невъзможно. Можете да получите очила, но хардуера е това, което ще трябва да работи толкова дълго, колкото функциите на дялове. Ако имате нужда от повече памет, например, ще откриете, че външният твърд диск е много полезно устройство по този въпрос за Mac. С PC, често е въпрос на хардуер.

Съвместимост

По принцип е по-лесно да се търси съвместим софтуер, инструменти и аксесоари за компютри, отколкото за Mac-ове . Много софтуерни и хардуерни производители предлагат голям избор от решения, които са специално проектирани да работят с компютър. За потребители с по-стари машини или версии на софтуера, компютрите също са обратно съвместими. Windows 7, например, може да се монтира и се използва на компютър, който е произведен от няколко години преди операционната система. Докато за Mac няма да бъде толкова сговорчива. Научете и за качествена батерии за лаптоп.

Advanced софтуер

Apple, Inc. е известен със своят иновативен подход за компютри, така че Mac потребителите естествено имат правата на самохвалство, когато става въпрос за получаване и използване на най-новите, най-готините приложения или приспособления, като например Ipod, iPhone и IPAD. потребителите на персонални компютри, обаче, имат по-добър достъп до множество безплатни и отворени програми и източници.

Сигурност

Mac потребителите често могат да се похвалят, че имат по-безопасен начин за сърфиране в интернет, отколкото потребителите на персонални компютри. До голяма степен, това е вярно. Mac-ове рядко са целта на малуерни атаки и не забележими вирус. За да се случи това атаката трябва да е написана специално за марката. Намаляване на числеността на своите потребители и позволява компанията може да съсредоточи голяма част от своята стратегия за отлични мерки за техническа подкрепа и сигурност в сервиз.

Външност

За щастие, дните на грубият компютър отдавна са отминали и дизайнът на нови модели се създава с естетика и под внимание. В този аспект, Mac е в навечерието на състезанието. Mac-ове са известни със своите елегантни дизайни и зашеметяващи линии. Ако впечатляващите характеристики са задължителни и за вас, то Mac е по-добрият избор от PC. Проверете и за ремонт на лаптопи.

Така че кой е по-добре – с Mac или PC? Това наистина зависи от това, което потребителят иска да направи и търси като комфорт. Претеглят плюсовете и минусите на базата на работните нужди и лични изисквания и ще получите най-доброто от марката и модела на вашия избор.

Scroll to Top