Какви са предимствата на латексови матраци

матраци мемориЛатексовите матраци стават все по-популярни в цял свят. Може би се чудите какво е матрак от латекс и какво ще ви предложи по отношение на съня, нека се запознаем отблизо с консумативи:

Какво е латекс?

Латексът е естествен материал, който идва от сок на каучуково дърво и притежава еластичност. Тя е тази еластичност, която позволява на матрака да отговарят на формата на тялото. Тези, които са спали поне един път върху матрак с латекс, знаят, какво е да се чувстваш чудесно меко при първото докосване. В същото време подобна мекота създава достатъчно подкрепа на тялото. Не е изненада, след това, че много хора с мускулно-скелетни заболявания като болки в гърба намират облекчение именно в латексови матраци.

Ползите от латексов матрак са:

Латексът ви предлага много предимства и високо качество на съня. Това обяснява своята популярност.

Първото от тези предимства е уникален баланс и мек комфорт с правилна поддръжка на гръбначния стълб. Ако заложите на латекс матрак също така ще получите естествено резистентни условия за сън към домашен прах, плесени и бактерии, без да се налага да използвате добавени химикали. Тези ползи се харесват на много хора.

Също така гарантират, отлична циркулация на въздуха и осигуряват естествената структура с отворени клетки на латекс и с миникамери. Такива модели са целенасочени и създадени по време на производството. Това дава възможност за отлична вентилация, което води до комфортна температура за спане. Това е важно за места, където климата е топъл и влажен.

Допълнително предимство на матрак с латекс са свързани с движение, което означава, че ако спите с партньор, няма да чувствате движения от ваша страна на леглото.

Свойствата на матраци латекс, които обясняват и защо такива, често се препоръчват от медицински специалисти, като акупресура, физиотерапевти и остеопати.

И накрая, но не на последно място е важно да се отбележи, че латексови матраци са един от най-високо издръжливите и модерни видове матраци. Ако ще купувате матрак, то финансовият смисъл да закупите много по-дълготраен лежи в основата на подбора.

Scroll to Top