Паркет и ламинат: кой е по-добър

Паркет, ламинат, масивна дървесина … често сме чували тези имена, но не знам кое какво е и какво покритие е най-добре за нашите помещения? Ето, защо решихме да погледнем в това, което специалистите дизайнери дават като мнения.

Изборът на настилка за пода винаги е важна мисия. От изграждането на цялостния интериор, до това подовата настилка да служи дълго.Проучете кой може да ви е от полза, когато се налага ремонт или Изхвърляне на строителни отпадъци.

Паркет, ламинат и твърди подови настилки – какво ще изберете? С този въпрос се обърнахме към специалисти дизайнер, които споделят по малко за различни видове материали, както и за редица практически съвети.

Нека помислим глобално съветват те, както още:

Направете избор в полза на качеството

Съществуват няколко вида подови настилки, които създават образа на дюшеме, приятен и дълбок поглед над интериора. Те се различават по качество на външен вид, цена и така нататък. Паркетът заслужено се счита за най-добрата настилка от много векове насам. И има причини за това. Вижте още за Хамалски услуги.

Удивително неговото естетическо качество, предлага и неограничени възможности в съчетание с огромно богатство на материи и цветове. Дървото е било покривка за подове още в историческите дворци, имоти по цял ​​свят.

Естественият произход на дървения паркет, неговата трайност и устойчивост, придават правилната подготовка и поддръжка.

Паркетът може да бъде не само лакиран, но и да се поддържа години наред неговият оригинален вид, красота на текстура и автентичност.

Предимствата от масивно дърво надхвърлят често устойчивите подови настилки, елегантност и стил.

Говорейки за якост, твърдост и устойчивост на износване масивното дърво, може да бъде направено от различни разновидности, които се различават по начина на рязане ствола. Това им дава разликите във външния вид и технически и експлоатационни характеристики.

Ако имате нужда от прости решения, изберете плочката. Тя е по-достъпна, отколкото масивно дърво и паркет. Сравнително устойчива и не отстъпва по качество на своите предшественици. Осен това се инсталира по-лесно от паркет, който имитира и предлага по-надеждна експлоатация. За разлика от него обаче плочките теракот държат по-студено.

Ламината, например е много лесен за инсталиране, предлага по-ниска цена и е достатъчно силен и дълготраен при правилната експлоатация. С Почистване на мазета и тавани имате възможност да поръчате по всяко време услуги на хамали.

При избора на ламинат, можете да изберете оперативен клас, който отговаря на вашите изисквания за здравина и характеристики. Колкото по-силен е ламината, толкова по-висока устойчивост ще гарантира.

Важно при прилагането на настилката – това не е неговото изпълнение, който определите, заедно с дизайнера, и то естетически съвпадение цялостната интериорен дизайн.

Scroll to Top