Как да оборудваме кухня фън шуй

Как да оборудваме кухня фън шуйОт кухнята започва и приключва денят. В нея едни от нас са творци-кулинари, а други задоволяват вкусовите си капризи.

В кухнята готвене и чести срещи с всички членове на семейството са основните елементи. Поставянето на мебели по Фън Шуй, ще внесе хармония в живота ни. Нека да започнем с плочите. Те трябва да бъдат такава, че при всички случаи ще обърнем към вратата по време на готвене. Така че не само предотвратяват всичката положителна енергия, но и ще спестят много от нервната система.

Ето и фирми, които да са полезни при реставрации на дома:

ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM – за почистване на дворове с извозване на отпадъци

OBSHTINI.COM –почистване на апартаменти, София

HAMALSKI.COM – извозване на стари мебели  хамалски услуги.

И в процеса на готвене негативните емоции като страх или гняв са силно нежелани. Не слагайте прекалено близо до печката и мивката, защото елементите на огън и вода не са много приятелски един към друг. Идеалното решение би било да се отделят тези обекти в интериор с дървена маса.

Друг задължителен елемент на всяка кухня е мивката. Тук вече има пряка връзка с финансовото състояние. Никога не оставяйте мръсни чинии или изтичане на крановете за дълго. Така че, всичките пари бавно ще изтичат от торбата. Ето защо, внимателно се грижете за миенето. Не оставяйте уреди и съдове да ръждясват и всичко ще бъде наред!

За хладилника идеално местоположение е в северната част на кухнята. В случай, че не може да го поставите там, то изберете всяка част от помещенията, с изключение на юг. Не поставяйте в хладилника печка или микровълнова печка. Това е ясен конфликт на елементи. Ето защо, или поставете в различни части на кухнята, или отделете от дървения интериора.

Много хора обичат да гледат телевизия в кухнята. Коя телевизия е по-добре да се избере за кухнята и как да инсталирате според Фън Шуй?

Е, от удобството до по-логичното трябва да се избере малък телевизор с възможно най-добър ъгъл на гледане. Така че, можете да гледате телевизия от всяка точка в кухнята, не натоварвайте зрението. Разбира се с Фън Шуй ще е малко по-трудно. Факт е, че от гледна точка на разпределението на енергийните потоци, телевизорът не се препоръчва да се инсталира в областта на готвене и хранене. Този подход произтича от факта, че днес много по-негативни новини могат да се видят и по телевизията, отколкото положителни и презареждащи с позитивизъм. И наред с всичкия негативизъм се нанася върху храната, с която се храним. Така че, ако наистина искате да инсталирате телевизора в тази част на апартамента, опитайте се да гледате само позитивни програми.

Scroll to Top