Как да подобрим атмосферата у дома с аромотерапия

Ароматите могат да стимулирам, мотивират към действие, повдигнат настроението и действат невероятно на сетивата. Каквато и да е естеството на миризмите, пикантни, пресни, сладки или остри – всички те имат определено въздействие върху човешкото здраве. Това отдавна е открито от човечеството, а с помощта на ароматерапията в домашни условия, лесно можете да се промени настроението, съживява паметта и дори подобрявате здравето.

По отношение на вкусове, може значително да подобри физическото и емоционалното благосъстояние, често използваните специални масла се ползват и за масажи, вани, и подобни процедури.

Ароматерапия у дома: Съвети

Един от най-приятните начини за ароматерапия вкъщи е да се възползвате от лечебните свойства на природата. По време на различни процедури човешкото тяло може да се повлияе от ароматни вещества, разтворени във вода. Обратно на неприятните миризми, които често съпътстват домовете ни и рушат подмолно здравето ни. Вижте как да почистите тавани и мазета, за да се избавите от неприятните миризми на застояло, плесен и мухъл: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.

Ароматните вани са изключително ефективни, действат бързо, проникват в горните слоеве на кожата и има мощен релаксиращ и лечебен ефект.

За деца аромотерапия в дома – един от най-ефективните методи за предотвратяване на настинки. Достатъчни са няколко капки етерично масло от чаено дърво или евкалипт и се получава чудотворно изцеление с уханна миризма.

Процедура за почистване на дома и ароматизиране на помещенията може да се направи, както след основно почистване на апартаменти, така и седмично с рутинните задължения.

Друг ефективен метод за подобряване на здравето и атмосферата в дома е с няколко капки етерично масло добавени към свещник. Тази процедура е много полезна и освежаваща за въздуха.

Има и друг интересен начин за подобряване атмосферата у дома с аромотерапия и това е с ароматни възглавнички (саше). С тяхна помощ е много лесно да се направи приятен аромат. Класически пликчета – малки възглавници торбички пълни с ароматни билки, клонки, цветни венчелистчета и подправки могат да се поставят в стари гардероби, шкафове и скринове. Това не само хигиенизира въздуха, но и подобрява средата за съхранение на различни вещи, предмети и дрехи. Ако пък мебелите ви са твърде стари и връщане на добрия им вид е невъзможно, потърсете фирма FORI.EU, която извозва стари мебели.

Независимо кой метод сте избрали за да оптимизирате ароматите в къщата си, то аромотерапята служи и за облекчаване на напрежението в околната среда. За целта се препоръчва етерично масло от нероли.

Scroll to Top