Основни елементи на английския стил в интериорния дизайн

Интересувате се от английски стил?

Често съдим определени посоки в интериорния дизайн преди да започнем да оборудваме домовете си, придържайки се към принципите любим стил, дори не мислим за това, че той не винаги е уместен. Не е изключение и английски стил в интериора, тъй като той не е подходящ във всички ситуации.

Дизайнерите препоръчват да се избират стиловете според това как принадлежат хората: наемателите на големи апартаменти; класически обитатели; любители на старинни мебели; библиофили.

В традиционната къща английските стаи обикновено са големи, така че малките апартаменти не са подходящи за интериорен дизайн на английски. Такава на някой може да изглежда старомодно, но това е за поддръжниците на консервативния комфорт. Хората, които се придържат към минималистичното подреждане на жилища, интериорен дизайн в английски стил, няма да работи, тъй като в дома на англичаните, като правило, се характеризира с разнообразие от мебели, аксесоари и други малки предмети.

Ето услуги от фирми полезни за домакинстването:

Сондажи за вода може да поръчате на адрес: EVROSONDA.COM;

Почистване на мазета и тавани с EVRO5.COM;

Контакт с фирма за извозване до депо: DEPO.BG.

Основните елементи – дизайнерите посочват като най-типични елементи на английският стил обзавеждане – ограничената елегантност. Тук обикновено интериорът е решен в тъмни цветове; Използвани са скъпи довършителни материали; Вътре може да има много благородни видове: орех, оцветен дъб, махагон; Мебелите са с прости фигури с извити крака; Има много стрехи от дървен материал; Вратите трябва се избират в един цвят с пода или тавана; По прозорците падат тежки завеси.

Сред британците, които все още ценят класическия стил в дизайна на жилищни помещения, популярен е Честърфийлд диван. Често това е този елемент на мебели, който се превръща в основен акцент в стаята. Ако искате да се засилите още повече неговия произход, изберете го в тъмна тапицерия от кожа.

Често къщите са обзаведени в английски стил и имат нисък перваз на прозореца. Ако къщата има стълби, тя също може да се направи в английски стил. Този елемент на интериора трябва да бъде от дърво, а парапета и рамката между стъпалата е по-добре да са в бяло. В този случай може да се добави и тъмен цвят на естествено дърво. Това създава още по-изискан чар.  Освен това, основният компонент на тази къща, набляга на три задължителни неща – колекция от книги, камина и стол.

Искате ли да бъдете заобиколени от атмосферата на Англия? Сложете в хола няколко рафта книги и един стол до тях. В момента не всички имат възможност да се поставят истинска камина, така декоративната е идеален заместител.

Също е хубаво, когато пространството е достатъчно. Особено във Великобритания, през 60-те години, когато било забранено да се отоплява с въглища, британците залагали на електрически или био-камини.

Самата тапицерия по мебели може да е от кадифе, мъхеста или кожена седалка с висока облегалка и извити крака.

Както и преди няколко десетилетия, според традицията на тези столове, се ползвали и меки възглавници, подлакътници. Англичаните залагали на червено, но не прекалено светло, а плътно.

При избора на модели мебели, не забравяйте, че цветовете имат силен емоционален заряд, и не бива да се претрупва дизайна на домовете. Британците също обичам растенията, затова те присъстват почти навсякъде. Могат да се видят по тапети, завеси, тапицерии на столове. Друга забележителна характеристика на интериора в стаята с английски стил са платовете американ с рози и цветя по тапети.

Scroll to Top