8 грешки в почистването, които не е нужно да правите

Дори и най-добронамерените и ентусиазирани домакини по чистотата могат да разберат правилно за обикновени почистващи грешки, които не трябва да правите.

  1. Използвате твърде тежък препарат за пране

Твърде много течност за пране може да предизвика лош капан в самия плат – това е често срещана причина подмишниците миризмата да се задържа или кърпите да са плесенясали.Това се дължи на натрупването на много пяна в барабана и вътрешната страна на пералнята машина, което често създава проблем с изплакването.

  1. Използвате на грешен вид прах за пране

С помощта на почистващ препарат, предназначен за вида на машината, която имате е важно да действате. Например анти-пяна може да убие бактериите по дрехите, но и да скъси живота на вашата машина.

  1. Избирате твърде тежък продукти за почистване

Когато става въпрос за други домакински почистващи продукти, може неволно да подпомогнете развитието на бактерии. Използвайте влажна кърпа от микрофибър, където пестеливо да пставяте праховете.

  1. Оцетът почиства всичко

Той е кисела, което означава, че не трябва да се използва върху гранит и мраморни плотове или плочки от камък, тъй като може да доведе до оцветяване на повърхността.

  1. С помощта на плат за почистване минавате различни повърхности

Не забравяйте да промените или да изплакнете, защото така пренасяте всички бактериите от банята в кухнята. Така може да инфектирате други повърхности и стаи. В идеалния случай трябва да имате по една кърпа за всяка област на дома“.

  1. С помощта на четка и прах

Знаете ли, че вашата метла може да бъде виновна за едно и също нестарателно почистване, а микрофибърните кърпи са предназначени да служат за капан на прах и микроби.

  1. Не се грижите за гумените ръкавици

Докато гумени ръкавици ни предпазват от микроби от външната страна, влажността вътре в ръкавиците е перфектна среда за бактериите. Ако искате да ги използвате, се препоръчва да ги поставят в гореща вода със смес от 2 супени лъжици оцет и малко препарат за 10-15 минути след всяка употреба. След това, измийте, ръкавиците и ги оставете да изсъхнат на хладно място.

  1. Използвате погрешен инструмент за работа

Бъдете внимателни и не използвайте твърде абразивен скраб за деликатни повърхности. Отстраняването на упорити мръсотия, може да опустоши деликатните повърхности като пластмаса и керамични котлони, и дори може да надраска незалепващото покритие.

Когато се налагат сериозни почиствания като Почистване след труп – болнична дезинфекция на помещения най-добре е да си потърсите специализиран екип.

Scroll to Top