5-те неща, които не трябва да забравяте да чистите

Знаете ли, че красивите декоративни възглавнички по дивани, сепарета и фотьойли са развъдници на множество микроби. По тях се струпва много прах.

Прахосмукачка, моп и метла могат да се справят до известна степен с прахта – почистването на жилище има тенденция да бъде списък с едни и същи задачи за повторение. Но докато сте заети с избърсването на една и съща маса за петдесети път, изтриване на елементите, които никога не се мият е същинско нападение за микроби и акари. Проврете и места като тавани и мазета за почистване.

Ето и 5-те неща, които не трябва да забравяте да чистите:

Завеси – ако имате камина на дърва, тя може да доведе до много натрупване от прах.

Как да почистите: Ако вашите завеси са изработени от лен или коприна ще трябва да помислите за химическото чистене. Но при прости памучни такива пералнята ще намали вероятността от набръчкване.

Възглавници – знаете ли, че тези възглавници са истински бомби прах. Но това не е само по покривалото, което смятате, че се нуждае от почистване. Във вътрешността също се натрупват акари.

Как да ги почистите: плънката от пера е много по-поносима за измиване от синтетиката. След това, поставете в сушилнята на ниска топлина, така че да не вреди на плата.

„Улична“ мебел

Честото излагане означава по-голяма поддръжка, особено ако мебелите са от дърво. Ако не са използвани в продължение на няколко месеца могат да съберат още по-големи количества прах.

Как да ги почистите: използвайте домашен разтвор от оцет и вода, за да търкате дървената част. Ако имате мека мебел, избършете с мокър парцал в началото.

Изхвърлете одеялата

Повечето хора избират пухени възглавници, а одеялото над дивана е за уютни вечери? То вероятно е мръсно – особено ако имате домашни любимци.

Как да ги почистите: използвайте студена вода и пуснете в деликатен цикъл.

Постелки за баня

Стъпалата на всеки човек, който влиза в банята попадат в контакт с всичко и оставят една немита бездна.

Как да ги почистите: пускайте в пералнята на всеки две седмици или най-малко веднъж месечно. Ако стелката е гумена подложка, за да не се хлъзга, избягвайте сешоара и просто оставете естествено да засъхне на някои простира.

Scroll to Top