Почистване на дивани – специфики

Независимо от това колко елегантна или подредена е домакинята, тя едва ли ще е в състояние да запази завинаги девствената и чистота на дивана. Празникът с приятели, козината на домашни любимци, деца и вездесъщия прах неизбежно ще оставят белег върху тапицерията. Следователно, има смисъл да знаете предварително кои средства за почистване на дивана ще помогнат в тази или онази ситуация. Ако диванът е трайно повреден, то може да мислите за изхвърляне на дивани с фирма.

Почистващо средство за тапицирана мека мебел се свежда на първо място до химическо чистене на килими и мека мебел:

сухо (прах);

пяна.

Изборът на това, означава да почиствате дивана у дома, а това как го правите директно зависи от степента и вида на замърсяването. Сух прах се разпределя равномерно върху повърхността на мебелите, оставя се да променя цвета и след това внимателно се изстъргва с прахосмукачка. Почистващата пяна помага дори и при стари замърсявания. Почистващият препарат за дивана с пяна може да има формата на кутия или разтвор препарат.

Средства за почистване на дивана от тъканта

Средствата за почистване на дивани от тъканта трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид видът на тапицерията:

Препаратът за изпиране на тапицерия, трябва да се мие с помощта на всички химически препарати.

Микрофибърът може да се почиства неутрални препарати, като внимателно нанасяте с мека гъба.

Плюшените и кадифените тапицерии изискват много деликатна работа – за почистване може да използвате само меки четки и влажна кърпа.

Велур се почиства на два етапа, първо преминавайки със сухата твърда четка и след това с навлажняване в оцетен разтвор (на литър вода 1 чаена лъжичка) и всичко това се минава с кърпа.

Има множество начини да се отървете от някои видове упорити петна. Когато, обаче тапицерията му е трайно увредена или има дефектирала част, която не може да бъде подменена, то значи е време да намерите фирма за изхвърляне на стари мебели в София и околностите.: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite.

Scroll to Top