Козметика за момичета и млади жени на 25+

Медицина, технологии и всякакви прогреси днес работят, за да съхраним женствеността и красотата си за по-дълго, а благодарение на съвременни козметики може да поправим всеки дефект на времето.

Важно е тази група нежни половинки добре да осъзнаят, че дори възрастта не им гарантира безупречност завинаги. Добре е да го разберат на тези години, а не когато е станало твърде късно. Кожата на момичета и млади жени на 25+, повече от всякога се нуждае от овлажняване.

Козметика за момичета и млади жени на 25+

Колкото и да не си го признават момичетата в тази възраст най-плашещи са фините бръчици по челото и около очите. Тези линии по кожата са в резултат не толкова от възрастта, колкото от недостатъчна хидратация, активност, мимики и жестикулиране с лицевите мускули. За жените на 30 тук най-голям проблем представляват тъмните кръгове и подпухналите очи.

Козметика за момичета и млади жени на 25+

Как да се борим:

Като решение на проблема и правилният подбор на козметика за възраст 25+, трябва да е ясно, че силни анти агенти продукти не са необходими. Единственото, което трябва ежедневно да правите на 25+ е да овлажнявате достатъчно кожата си, да приемате повече течности и да защитавате лицето от вредни външни влияния.

Качествена козметика с хиалуронова киселина, витамин С, растителен екстракт. Някои от тях бранят кожата от свободни радикали. В тази възраст е желателно да се започне с подхранващи нощни кремове. Добре е в съдържанието си да имат селен и състав от цент ела и черница.

За дневен крем се избира такава козметика, която да има слънцезащитни фактори. Тук трябва да е известно, че ултравиолетовите лъчи са най-големият враг на младостта.

Козметика за дамите на 25+ трябва да съдържа антиоксидантни частици, да стимулира синтез за колаген и сутрин, който спомага образуването на белтъчини за клетките и намаляват процесите на стареене.

Козметични продукти с терапия против бръчки с ретинол и коензим Q10 действат изключително благоприятно на кожата, като спомагат за възстановяване на част от разрушените колагенови влакна.

В грижата за кожа на 30 трябва да се предвиди и един път старателно почистване с нежен скрп, както и избягване на козметика съдържаща плодови киселини.

Специалистите съветват още да се обърне внимание на козметика от гинко билоба. Последната поддържа междуклетъчното вещество, стимулира производство на колаген и възпрепятства свиване и изтъняване на капиляри.

Scroll to Top