Какво да изберем – средно голямо жилище или апартамент в нова постройка

Принципите на търсенето на апартаменти на пазарите за имоти са много различни.

Ако периодът на влизане и пребиваване не е ограничен до една година, може да инвестирате в жилища в строеж. Сложността в самата покупка се състои в оценка на техническите характеристики на бъдещата къща, т.е. обектът не подлежи на оглед.

Това се отнася и за луксозни имоти, които често са номер едно в списъците за продажба на имоти по големите курорти.

Трудно е да се разбере от заглавните документи. Ето защо, за да се гарантира, че вложените средства се превръщат в мечтаното жилище се изискват консултация със специалист и адвокат, наред с цялата работа на агенцията за недвижими имоти.

Важно е да се знае, че срокът за приемане не е време за завършване на строителството. Обикновено отнема известно време, преди да се пусне в експлоатация обектът.

Тези очаквания обаче се изплащат, тъй като покупката на апартаменти в нови сгради има големи предимства: те са по-достъпни на цена в сравнение със завършените апартаменти на подобно ниво.

Процесът по намиране на завършен строеж на апартамент на пазар за жилища е още по-труден.

За да намерите подходящ апартамент са необходими ежедневен мониторинг в базите данни. Освен това, добрите оферти на пазара обикновено не се забавят. Затова редовно следете: сайта на агенцията.

Важен момент са преговорите със собствениците на апартамента, договарянето за цената и реда за вписване на договор за продажба.

Всичко това отнема време и професионални умения.

Всеки апартамент на пазара има собствена история, свързана със смяната на собствениците, така че е необходима задълбочена правна проверка на документи и права.

Обърнете внимание, че професионален консултант ще извърши всички детайли и документи правилно, ще идентифицира и насочи вашето внимание към всички възможни рискове, ще предложи най-добрите начини за решаване на проблеми.

Само с легализирана и професионална услуга на агенция по недвижими имоти може да получите най-добрата сделка на имот в България.

Scroll to Top