Какво е SEO специалист?

Когато ме попитат какво правя за да изкарвам парите си, размишлявам сериозно как да отговоря на този въпрос. Трябва ли да казвам: „Аз съм SEO специалист“ и чакам да се появи някой с „лош външен вид“.
Може би вместо това трябва да използвам отговорът, който е измислила жена ми: „Той организира интернет така, че сайтовете му да се класират високо в Google.“ Трябва да признаете, че всеки, който може да организира интернет, вероятно е много готин.

Трябва ли да запазя кратките си отговори, или трябва да отделя малко време и да обяснявам на хората колко е хубаво да си SEO специалист.
Много професионалисти в тази област все още смятат, че е трудно да обяснят на някого от друга област точно това, което правят. Точно както когато дойде  една приятелка на жена ми – медицинска сестра и започне да споделя истории и предизвикателства от нейния ден.  Чувствам се сякаш тя говори чужд език. Така че може би е същото за всяка професия.

В сектора на SEO обаче комуникацията и яснотата са важни. Надявам се, че мога ясно да отговоря на въпроса: „Какво е SEO специалист?“

Оптимизацията за търсачки (SEO) помага на хората да намират продукти и информация в търсачки като Google и Bing. След това SEO специалистът изследва и анализира тенденциите и най-добрите онлайн практики за разработване и внедряване на стратегии, които подобряват резултатите от търсенето – така работят и в eXtremeSEO.net.

Общата цел е да се повиши нивото на трафика към уебсайт, като се използват ключови думи и теми за ключови думи, за да се подобри практическата работа на потребителите и да се изпълнят указанията за търсачките.

Търсачките обаче винаги се променят. Специалистите по SEO трябва също да бъдат гъвкави – признават и eXtremeSEO.net. Нека помислим какво точно имаме предвид .

Помислете, например, за търсене на ключовата дума: „SEO“.

SEO.com се нарежда на трето място в резултатите от търсенето. Ще забележите също, че освен собственото влизане на Google и дефиницията на Уикипедия, другите резултати са всички SEO компании: eXtremeSEO.

Scroll to Top