Как компютри и техники повлияват здравето и околната среда

Технологията е като нож с две остриета. Тя има положителни ефекти, както и негативни ефекти върху нашия живот. Нека надникнем в това, което съдържат негативните ефекти на технологиите върху нашия живот.

Тук може да разгледате и дисплей с тъч скрийн SAMSUNG SM-G935F GALAXY S7.

Отрицателният ефект на технологиите върху околната среда засяга всяко живо същество. Под тази тежест попадат животните, които са по-уязвими. Въпреки че съществуват и други фактори, които допринасят за изчезването на някои различни видове, технологията също играе много важна роля.

Макар че технологията дава на хората по-големи шансове в борбата срещу болестите, замърсяването, също е продукт на технологията. То е довело човека до фаза да бъде по-уязвим за всички видове болести, особено рак.

Масово унищожение – не само технологията, дължаща се на замърсяване, прави човека по-податлив на болести, но развитието в областта на оръжията и войната също така е направило човечеството по-уязвимо от унищожаването. Така и планетата може да бъде заличена само с едно натискане на един бутон.

Сами виждате, че аспектите на технологиите днес, оказващи влияние над човешкия живот са така много. Всяка технология има пряка или косвена връзка с компютър, а от това зависи работата й по-нататък. Дори, едната батерия за лаптоп TOSHIBA SATELLITE L10W L15W има ключова роля, както за самата техника, така и за околната среда.

И вие самите може да помислите и да споделите своите мисли за негативните и положителни ефекти на технологията. Сами може да си дадете равносметка за кое, колко и в каква степен влияе технологията на живота ви.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top