Изработка на онлайн магазин през 2019

Как да отворите онлайн магазина си от нулата и да печелите пари от него?

Ние ще ви кажем всичко важно около изработка на онлайн магазин elenkov.net през 2019.

Интернет търговията е подходяща, както за тези, които за първи път влизат в ролята на предприемач, така и за тези, които вече имат бизнес опит. Създаването на онлайн магазин може да бъде разделено на няколко стъпки:

  • Стъпка 1: Избор на ниша – решете, какво да се продава в онлайн магазина

Това е най-важният етап. Успехът на цялата дейност зависи от това, с което ще търгувате. Има два нюанса: изберете популярна посока – няма да останете без печалба, но ще получите тълпи от съблазнителни конкуренти, които отдавна и твърдо са се установили на пазара. Намерете малко позната или нова посока – няма да има почти никакви конкуренти, но ще трябва да инвестирате в реклама, за да популяризирате своя продукт на пазара. Помислете за това.

Има няколко вратички. Например, ако става дума за сайт за мода и конкретно дамски облекло като цяло, добре е да заложите на конкретика. Например по-специално рокли или модели ръчна изработка. Така ще привлечете повече клиенти. Втората вратичка – ако вашият бюджет не включва рекламни разходи, ангажирайте социалната сфера. Свържете се и потърсете мнения, коментари, отзиви уста на уста. Това дава бонуси и отстъпки за добри отзиви – накратко, да накара хората да говорят за вашия магазин.

Изберете ниша – хубаво е да проверите, дали тези продукти са търсени.

Обемът на търсенето ще помогне да се определи услугата. Може също да видите статистически данни за конкретен регион (това ще ви помогне да разберете над кой град да се съсредоточите и защо), както и да определи времето. Да кажем, сезонните продукти се продават най-добре по време на пиковия сезон, а през останалото време броят на заявките намалява.

Най-популярните ниши, в които обикновено се отварят онлайн магазини, са:

дрехи;

обувки;

електроника;

домакински уреди;

стоки за деца;

храна;

авточасти;

домакински стоки;

Спортни стоки;

козметика и парфюми;

канцеларски материали;

мебели;

строителни материали;

Бельо;

Бижута и бижута;

книги;

медикаменти;

подаръци;

продукти от секс;

аксесоари.

  • Стъпка 2: Проучване на целевата аудитория

Портретът на целевата аудитория ще бъде много полезен за вас: ако не знаете, за кого работите, има голям шанс да попаднете на задънена улица.

Какви характеристики трябва да знаете за целевата аудитория:

Пол – повечето жени купуват от онлайн магазини. Мъжете правят поръчки само в крайни случаи: когато трябва да направите подарък или изненада, или наблизо няма жена, която сама избира и подрежда всичко;

Възраст – всяко поколение има свои собствени приоритети и поведение на сайта. По-старото поколение избира замислено, страхува се от предплащане и като цяло не се доверява на тези в интернет. Младежта, напротив, е много мобилна и спонтанна;

Финансовата ситуация – хората с ниски доходи избират по-евтино, търсят продажби и промоции. Хората със средни доходи обръщат внимание, преди всичко качеството и цена. Е, откровено богатите хора могат да се интересуват само от нещо необичайно и ексклузивно.

  • Стъпка 3: Откриване на доставчици

След това трябва да намерите доставчици на стоки, с които ще си сътрудничите в бъдеще. Важни тук са следните критерии:

Местоположение;

Качество на стоките;

Условия на труд;

Покупна цена.

След като сте избрали име и асортимент, може директно да отворите онлайн магазин в мрежата. За да направите това, потърсете екипа на elenkov.net.

Scroll to Top