Как да възстановите старите мебели със собствените си ръце

В къщата всеки има поне една от старите мебели, за които трудно се взема решение да бъдат изхвърли. Те са или функционални и удобни, но отдавна са престанали да са модерни или са загубили външния си вид. В такива случаи се извършва възстановяване. Това е прост и интересен процес, който изисква много въображение и ще се превърне в хоби за целия ден. Пък, винаги може да пристъпите към изхвърляне на стари мебели, ако процесът по възстановяване се провали.

Ремонт на скрин „направи си сам“

Помислете за примера по възстановяване на скрин и опциите за декориране на етапи. Ще трябва да премахнете пантите и е препоръчително да купите нови, по-модерни, подходящи за актуализирания по дизайн. За работа ще ви трябват: Шкурка с различни размери на зърната (за предпочитане няколко варианта от грубата до най-меката), шпакловка и шпатула, боя за дърво, четки, фиксиращ лак, отвертка, почистващи салфетки, разредител.

С набор от инструменти можете да започнете работа:

С помощта на шкурка премахнете стария пласт боя от повърхността на скрина. Това отнема много време, но трябва да се извърши възможно най-ефективно, така че повърхността да стане идеално гладка. Първо отстранете покритието с едрозърнеста хартия, като постепенно преминете към изглаждане на повърхността с фина шкурка.

Почистете повърхност от прах, може да минете и фино с прахосмукачка, след това избършете с влажна кърпа за почистване.

Нанесете пълнителя с шпатула. Оставете да изсъхне.

С помощта на четка нанесете пласт боя, върху повърхността на скрина. Изсушете, след това нанесете втори пласт за по-наситен нюанс.

Нанесете фиксиращ лак върху пласта боя, който ще придаде на мебелите завършен вид, повърхността ще започне да блести.

След като изсъхне, можете да започнете да декорирате. Трябва предварително да решите опцията за декор, да подготвите материалите.

Монтирайте пантите и дръжките.

Следва залепване и така декорът на вашия скрин ще е завършен.

Има много опции за декорация. Трябва само да изберете удобен и достъпен за вас. Поставянето е една от най-бързите и лесни опции. С помощта на самозалепващо фолио може да залепите отделни елементи на скрина. За да залепите равномерно филма, ще трябва да изрежете формата на елемента от платното. Намажете мястото на декорацията с дебел сапунен разтвор, това ще помогне да се залепи здраво, което няма да позволи мехурчетата се образуват изпод платното.

След това освободете ръба от втория слой, започнете да залепвате към необходимата област, като постепенно издърпвате фолиото и изглаждате залепения плат със суха мека кърпа. Ще изглежда благородно, ако залепите само чекмеджетата или капака на скрина. Изберете цвят, който е в хармония с основния нюанс или платно с красив модел.

Важно! Купете плътен, висококачествен филм. Ако спестите пари и купите евтино платно, свършената работа ще е съсипана, тъй като филмът ще се залепи с мехурчета или ще изживее живота си по-бързо от планираното време. Така работата ви по декора, няма да се изплати.

Подхождайки към въпроса премерено, предварително планирайки дизайна на бъдещите мебели и подготвяйки необходимите материали с добро качество, няма да имате проблеми с реставрацията, дори, напротив. Тя ще се превърне в интересна дейност, в резултат, на която ще ви се хареса приятно!

Източник: www.bozhil.com

Scroll to Top