Фирми за извозване на мебели предлагат помощ и за изхвърляне на стари мебели към Сдружение "Костови" в София което работи с много фирми за извозване на отпадъци в града

Използването на различни стилове в рисуване по номера

В рамките на художествената концепция, може да експериментирате със засенчване, рисуване с точки и други самоинициативи. Например, малка вълна от точки ще помогне да се предаде текстурата на долната грапава част на дъждовен облак, а разпръскването на дъждовни нишки реалистично ще имитира къси наклонени удари.

Ако искате да придадете на своя шедьовър професионална дълбочина и изразителност, използвайте техниките за създаване на замъглени и остри ръбове. С помощта на рискуване по номера, може да определите местата, където са необходими леко замъглени ръбове или най-ясния контур, като внимателно разгледате фрагментите на репродукцията.

Някои от най-интересните и красиви стилове са, както следва:

Поантилизъм – това е техниката за създаване на картина, чрез прилагане на много малки точки, създава ефект на блясък;

Преход на цвета – необходимо е да измиете боята от четката, да я намокрите малко и да размажете резкия преход, между секторите с плавни движения;

Пернат преход – с леки и бързи движения ретуширайте границата на цветята, докато стане по-текстурирана;

Лека покривност – разредете боята с вода и след това я нанесете леко върху изсъхналата боя. Ще получите ефект на прозрачност

Декориране – След като завършите рисуването, добавете някои детайли като: точки, линии и др. Те ще ви помогнат да направите вашата картина по-жива и жизнена.

Как се смесват боите

По правило комплектите се комплектоват с вече смесени бои, напълно готови за употреба. Ето, защо в тях има толкова много числа – всеки от тях съответства на определен нюанс, който често се различава от предишния само с част от тона. Това ви позволява да постигнете най-реалистичното възпроизвеждане на дълбоки цветове.

Но ако в процеса на рисуване ви свърши желаният цвят, не е необходимо да купувате нов комплект. Можете сами да смесите подходящия нюанс, като използвате наличните бои. Често светлите тонове свършват първи, тъй като в картината обикновено има повече светли петна. Получаването на правилния цвят в този случай е просто – просто внимателно разредете с бяло тъмния нюанс, който е най-близо до това, от което се нуждаете.

Смесването се извършва най-добре, върху специална палитра или празен лист картон. Разреждайки бои директно в буркан, рискувате случайно да развалите цялата маса.

Как да направите готова картина

Акрилните бои запазват своята изразителност и жизненост на цветовете добре, но вие ще искате да запазите тези свойства възможно най-дълго. За да направите това, трябва да знаете, с какво се покриват картините.

Готовите платна могат да бъдат покрити с акрилен лак:

бързосъхнещ мат – за добавяне на текстура, премахване на отблясъците и подобряване на яркостта на нюансите;

гланц – за допълнителен блясък, гладкост;

акварел – за създаване на ефект на благородно стареене.

Лакираните ще придадат блясък на вашия шедьовър, ще предпазят платното от прах, избледняване и напукване.

В заключение:

Не можете да направите рисуване по номера, без прилична рамка за готовата картина, тъй като по своите визуални характеристики акрилните бои не са много по-ниски от класическите маслени бои. Универсално решение е текстурирана, леко вдлъбната рамка с елегантно позлатяване или сребро в духа на бароков стил.

Актуален е декорът с лози, винетка, фина лигатура. Така изображението ще придобие грандиозен обем. По-модерен вариант е да боядисате краищата в спокоен, дискретен цвят. И така, не може да рамкирате картина, върху платно, докато рисунка върху картон без рамка ще изглежда недовършена.

Източник: estela.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bulpresa/dvestrani.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Comments are closed.