Фирми за извозване на мебели предлагат помощ и за изхвърляне на стари мебели към Сдружение "Костови" в София което работи с много фирми за извозване на отпадъци в града

5 тенденции в интериорния дизайн, които да приемете

Както при „модата“ в облеклото, музиката или културата като цяло, тенденциите в интериорния дизайн се ръководят от фактори, които обикновено са извън нашия контрол. Добър пример за това е ефектът на вълните, причинен от настоящата пандемия.

Започвайки от тези помещения, можем да се изправим пред тенденциите в интериорния дизайн през 2022-2023 г. Какво ни показват те, вижте сега.

Статията ни е предоставена с любезното участие на Чистачи. Соm.

Тенденции в интериорния дизайн

  1. Многофункционални мебели

Както бе споменато по-горе, пандемията промени начина, по който използваме нашите пространства и ни принуди да използваме домовете си по по-мултифункционални начини. Гъвкавостта ще е често срещана тенденция в интериорния дизайна и през настоящата 2023 г., тъй като виждаме, че пространствата и елементите на интериорния дизайн имат повече от една употреба. И така може да очаквайте да видите повече многофункционални мебели, използвани в домашния интериор в бъдеще.

  1. Изключителен минимализъм

Докато минимализмът става все по-често срещан, през последните години, екстремният минимализъм определено е тенденция за интериорен дизайн през изминалата 2022 г. и настоящата година. Изключителният минимализъм е предизвикан от необходимостта да се разчистят вещите, за да се освободи място за ежедневни дейности, които сега трябва да се извършва от вътрешността на къщата. Тук е мястото и да споменем за начините на събиране и извозване на отпадъци, една не по-малко важна тема.

Освен това, за да намалите стреса, опитайте се да създадете свободно пространство без струпване на хора. В резултат на това хората категорично са против ненужните вещи в домовете си, за да се чувстват по-организирани.

  1. Извити мебели и декор

За разлика от предишните тенденции на изчистени, остри ръбове и модерни, прави линии, виждаме тенденции в интериорния дизайн с по-заоблени форми в мебелите, осветлението и декора. Заоблените, по-органични форми придават мекота на аранжировката. Те също правят пространството да се чувства по-уютно, тъй като извитите форми имат по-успокояваща енергия.

  1. Естествени материали

Използването на естествени материали придобива популярност през последните години, но в интериорния дизайн се очаква да се види повече от всякога. Естествените материали не само придават топлина на пространството и внасят усещане за комфорт, но също така помагат да се компенсира количеството технологии, които сме принудени да използваме в това необичайно време. Включването на органични материали в домашния интериор като дърво, тръстика, ратан, юта, камък, лен, памук, вълна и др. помага да се осигури баланс в нашия прекалено свързан с компютри живот.

  1. Устойчивост

За тази характеристика на материалите се говори повече от всякога, през последните години. Оставането вкъщи и крачка назад от обикновения живот позволиха на хората да осъзнаят по-добре въздействието, което имат върху околната среда. От 2019, 2021 и 2022 г. устойчивите или рециклирани материали стават все по-често срещани в интериорния дизайн, тъй като хората започват да правят положителен избор за нашата планета и устойчивостта, вече е продаваема характеристика, когато става въпрос за привличане на вниманието на собствениците на жилища и строителите. Повече за това и съдействие, вижте на този адрес: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5.

Очаквайте да видите мебели, подови настилки и архитектурни елементи, които използват екологични материали като; регенерирано дърво, корк, бамбук, юта, стъкло, рециклирана пластмаса и метал.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bulpresa/dvestrani.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Comments are closed.