4 етапа, които ви гарантират успех в партито – почистване на дворове

Почистване на дворове може да е част от партито ви или поне финалната част. Вижте повече в следващите редове:

Дворът е и място за паркиране, и детска площадка, и място, където може да опитате силите си в градинарството, и място за съхранение на безбройните неща, които се натрупват в едно домакинство с годините. Понякога, обаче дворът се превръща в идеалното място за парти с приятели и любими хора.

Как да организирате тази част от дома си, че не само да оставите добро първо впечатление от гостоприемството си, но и трайни и приятни спомени. Вижте в следващите редове, съветите дадени ни от Фирма за почистване на дворове.

  1. Подредете и осветете двора

Не би следвало само събиранията за приятели и роднини да са повод да почистите двора си. Това трябва да се прави периодично и профилактично. И все пак, ако гостите са ви мотив, сега е момента да потърсите услугите на фирма за почистване на дворове, която по право ще свърши всичко тежко, мръсно или трудно за вас. На ваша отговорност остава ангажимента да се погрижите за декорацията и осветлението за партито на двора.

  1. Сложете всичко в ред и тон с партито

Проветрете растенията в къщата. За няколко часа може да разкрасите по-неатрактивните части на градината или местата, където преобладава бетон.

Подредете място за хранене в най-зеления ъгъл на градината. Ако искате да го поставите под дърво обаче, имайте предвид факта, че може да се сблъскате с листа или дори гъсеници, в чиниите на гостите.

Закачете фенери в околните дървета и поставете външни свещи в слабо осветените ъгли. Те ще създадат прекрасна картина, щом падне мрак.

Ако броят на гостите е по-голям и имате достатъчно време на разположение. Може да избягате и да закупите няколко броя градински мебели. При липса на време импровизирайте. Със сигурност имате мебели у дома, които биха изглеждали приказно насред празнично украсената ви градина.

Комфортът е от първостепенно значение, така че няма нужда да се притеснявате, че столовете или масата не стават. Използвайте одеяла, за да увеличите комфорта на гостите и да придадете единен образ на различните мебели.

Ако все пак сте изнесли вътрешните мебели, ефектът може да се засили, ако използвате и декорации. Такива, обикновено са разположени между четири стени. Книга или статуетка ще създадат перфектния външен вид.

  1. Подгответе скарата и менюто

Решете, какви лакомства искате да сложите на масата и купете прясно месо от месарница, не по-рано от 24 часа предварително.

Не забравяйте аксесоарите за скара

Ако е ново домашно парти, може би все още не сте имали време да направите солидна скара. Може да купите готов. Това може да е мобилна скара от метал или фиксирана скара от тухла.

Уверете се, че имате достатъчно въглища

Истинска трагедия е да останете, без дърва или въглища докато трае купон и когато месото съвсем не е готово.

Охладете напитката няколко часа по-рано

Ако нямате достатъчно място в хладилника е добре да си купите хладилна кутия или чанта.

Загрейте скарата преди пристигането на гостите

Винаги има някой, който желае да ви подаде ръка, но вие ще изглеждате по-добре, ако сте подготвени.

  1. Създайте перфектната среда за парти на двора

Ако имате високопроизводителна звукова система, изнесете високоговорителите на двора и ги разположете стратегически около партито.

За да създадете максимално приятна атмосфера, ги маскирайте в храсти или просто зад по-големи саксии.

Не забравяйте да държите под ръка пластмасово фолио, за да ги покриете, в случай че времето внезапно се влоши.

Осветлението играе също толкова важна роля, колкото и звуковата среда. Звукът и светлината трябва да създадат перфектната атмосфера, след като вечерта настане.

Проверете всички светлини и сменете изгорелите крушки.

Добавете няколко източника на светлина за ефект

Например фенер от ковано желязо, висящ на стълб или дори няколко соларни лампи, за да очертаете пътеката и пространството за парти.

Ако искате да създадете наистина специална атмосфера, вземете подова лампа или няколко лампи от къщата и ги използвайте, за да украсите входа на дома си.

Ако сте готови с подготовката, остава само да изчакате пристигането на първите гости. Не забравяйте обаче, че партито ще остане запомнящо се, ако, освен украсата и музиката, поставите на първо място причината, която ще събере всички тази вечер, а именно: приятелството.

Източник на инфо: Извозва.сом

Scroll to Top