Сипете оцет в кофата с вода и започнете почистване на мази и тавани

Днес ще научите, че оцетът има повече приложения не само в кухнята, а дори при почистване на мази и тавани.

Сипете оцет в кофата с вода и започнете почистване на мази и тавани. Това, което ще забележите, след 15 минути е брилянтно

Например, оцетът може да бъде спасителното решение, което ви измъква от задънена улица, когато имате битови проблеми.

Дразнят ли ви следите по паркета?

Е, с помощта на тази смес ще се отървете от това мъчение.

За какво е полезен оцетът, освен за готвене?

Оцетът е едно от най-добрите решения за почистване, практично и евтино. Разтваря каменни отлагания, обезмаслява печката, дезинфекцира хладилника и освежава килимите. Използваме го много често в дома, но има и предмети, прибори или различни петна, които не могат да бъдат премахнати.

Например, за да може подът да остане чист за дълго време, трябва да приготвите натурален продукт у дома. Има брилянтен начин, който ни помага да имаме лъскав под без петна. Освен това, благодарение на този продукт, вие се отървавате от ежедневните петна по пода. За да направите специален продукт, ще ви трябва:

1/2 капачка течен препарат за съдове;

10 литра топла вода;

25 грама глицерин.

Смесете всички съставки в кофа. С тази вода подът се измива и гланцът ще се възвърне. Това работи дори при нуждата от почистване на мази и тавани.

Видове оцет и употребата му

Както добре знаете, има много видове оцет, но най-често срещаните са белият оцет и растителният оцет.

  • Бял оцет

Това е добро само за почистване и обезмасляване. За да го използвате, трябва да смесите в кофа половин чаша оцет с литър вода. За да парфюмирате всичко, добавете няколко капки етерично масло. Това решение е идеално за всеки тип под и миризмата ще продължи в цялата къща.

  • Растително масло

Този метод за почистване на пода е чудесен за защита на дървени подове като паркет. За да направите този препарат, смесете следните съставки в кофа: 1 чаена лъжичка растително масло; 1/2 чаша бял оцет; препарат за миене на чинии; 1 чаша вода. След това измийте пода и резултатите ще ви поразят.

Оцетът също може да премахне плесента и е много добър за почистване на полилеи и всичко свързано с домашното осветление. Вместо това, трябва да сте много внимателни, домакини, какви тежести използвате.

Източник: chistya.com

Scroll to Top